Gravid­fotografering på vintern i snö och kyla

Så funkar det

Det vackra lugn som sänker sig över ett snötäckt landskap gör sig fantastiskt bra på bild, och även när det är kallt men snöfritt får naturen ett extra lugn över sig. Speciellt gravidfotograferingar passar särskilt bra i stillheten.

Många har frågor om hur det fungerar just med fotografering i kyla och tunna klänningar. Så här kommer några tips och trix!

Gravidfotografering på vintern. Den gravida kvinnan har en vacker grön gravidklänning och står på en snötäckt sten bland vass vid havet.

6 tips och trixSå håller du värmen under fotograferingen

 1. Sov och ät ordentligt

  Genom att vara utvilad och mätt är din kropp bättre rustad för att hålla värmen.
 2. Varma tajts och varma, bekväma skor

  De flesta fotoklänningar och kjolar som du får låna vid en fotografering är extra långa och därför kommer inte vinterkängor och tajts synas. Extra veck som kan uppstå med mycket kläder under tajta klänningar retuscherar jag bort i efterbehandlingen. Om du vill låna en klänning där detta syns så diskuterar vi hur det görs på bästa sätt.
 3. Korta intervaller

  Vi fotograferar i korta intervaller och tar så långa värmepausar som behövs - en gravidfotografering ska aldrig kännas stressad och därför bokar jag alltid in rejält med extratid när vi bokar en tid under kalla dagar.
 4. Varma dra-på-kläder

  Under värmepausarna tar du på dig dina varma kläder som är lätta att dra på. Bra val för dig att ta med dig är exempelvis dunjacka, tumvantar och öronmuffar.
 5. Varm dryck

  Ta med dig varm dryck, det värmer inifrån och ger en bra vätskepåfyllning.
 6. Värmepåsar

  Jag har med mig värmepåsar som du får använda och med fördel har under kläderna tex mellan dina tajts och klänningen.

Oavsett vilket fotopaket du väljer har du alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om du blir sjuk eller vädret blir för dåligt.
Boka en gravid­fotografering

"Det kändes aldrig konstigt eller onaturligt trots att jag aldrig suttit med böljande släp på blöta klippor i november förr."

Anna

Gravidfotografering i kyla. Det är november och den gravida kvinnan har en beige gravidklänning med långt släp. Hon står på en höjd och i bakgrunden syns havet sträcka ut sig.