Fotoblogg

Nyheter / fotograferingar / tips / tankar

Här lägger jag upp bilder från några utvalda fotosessioner, mer information om hur en fotografering går till och annat smått och gott.

Filtrera
Alla () Fotosessioner () Så funkar det ()

2022-10-17Höst på slottet

Väderprognosen utlovade regn men det här fina paret valde att inte boka om tiden för sin gravidfotografering - och tur var det, för vi bjöds på en höstligt varm och regnfri fotografering i Tyresö slottspark.

Se bilder från gravidfotografering vid Tyresö slott ▹

2022-10-12Höstens drottning

Mitten av oktober och naturen skiftar i rött, gult och orange. En av de vackraste tiderna på året och den är över så snabbt. Vi hade tur som hann fotografera på en av mina favoritplatser medan träden fortfarande sprakade bland vass, klippor och vatten.

Se bilder från gravidfotografering bland höstlöv ▹

2022-10-11Personliga julfotograferingar!

Nu öppnar jag upp min kalender för julfotograferingar. Ta med dig din familj och fotograferas i vacker natur och juliga toner.

Vi fotograferar alltid dessa stylade julkort utomhus. Om du vill lånar du vackra julaccessoarer. Jag har härliga julsaker som går i gammal stil med mycket grått, rött och rustikt. Jag har även lyxiga klänningar i vuxenstorlek, exempelvis denna guldglittrande och en röd tyllklänning, att låna om så önskas.

Boka julfotografering ▹

2022-09-29Familj en sensommarkväll

I sensommarens vackra kvällsljus fotograferade jag denna härliga familj. Efter fotograferingen gick familjen och badade på stranden vi precis fotograferat på. Det är så det ska vara på en fotografering, avslappnat och naturligt.

Se bilder från familjefotografering ▹

2022-09-20Nu kommer hösten!

Sommaren i all sin skönhet, men är inte hösten fantastisk? Färgsprakande träd, mjuka ljuva toner i gräs, den friska luften som ger en krispig känsla..?

På många sätt är hösten bättre för en fotografering än sommaren, det är inte lika varmt och solen går ner tidigare så den som vill ha en vacker fotografering i golden hour behöver inte vara vaken lika länge.

Boka en fotografering redan idag! Du hittar mina paket för bröllop, familj och gravid under respektive menyalternativ. ■

2022-09-07Mamma och jag vid vattnet

Lyckan att få träffas igen, efter en gravidfotografering, och sedan få fotografera mamman med barnet som låg där inne. Moder Jords magi!

Se bilder från mamma och jag-fotografering ▹

2022-08-31Familj på stranden

I våras fotograferade jag denna familj när de var 5 i familjen och nu i slutet av sommaren fick jag äran att fotografera de alla 6. Sist låg lillan i magen och det var så mysigt att träffa dem igen.

Se bilder från familjefotografering på stranden ▹

2022-07-26Gravidfotografering i värme

Sommaren är ju underbar, men som alla gravida vet så är en lite extra värmekänslig när en är gravid. Jag var själv höggravid en riktigt varm sommar och klarade bara av att sitta framför en fläkt de sista veckorna. Just därför kan en varm dag vara minst lika utmanande som en kall vinterdag vid en gravidfotografering.

Läs mer ▹

2022-07-11Bröllopssäsongen

Som förutspått så har bröllopssäsongen i år fullkomligt exploderat. Efter år av pandemi och restriktioner har världen verkligen längtat efter kärlek och närhet. Många par som har skjutit upp sina bröllop har äntligen fått gifta sig och ha de stora fester som de önskat. Jag är så otroligt lyckligt lottad som får vara en del i dessa fantastiska dagar och spara ögonblicken för framtiden.

Även om sommaren nu är fullbokad så har jag några datum kvar i sensommaren och hösten, och jag har dessutom redan börjat boka för kommande år.

Skicka en bokningsförfrågan ▹

2022-04-12Boudoirfotografering

Äntligen! Nu erbjuder jag boudoirfotograferingar!

En boudoirfotografering blir vackra bilder som hyllar din kropp och blir perfekt som en morgongåva till din blivande efter bröllopsdagen eller som en gåva till dig själv. Tänk vad fantastisk och naturlig kroppen är med alla dess kurvor och former.

Läs mer ▹

2022-02-28Presentkort

Visste du att jag säljer vackra presentkort med valfritt belopp? Presentkortet är giltigt i 1 år, gäller som betalning för alla mina fotograferingspaket och är en alldeles alldeles underbar present till någon du tycker om - eller varför inte till dig själv?

Köp ett presentkort ▹

2022-02-05Bröllopsåret 2022

Nu när restriktionerna lättar börjar fler och fler våga tro att världen ska komma tillbaka till ett mer normalt tillstånd. Det är många som har skjutit på sina bröllop, först från 2020, sedan från 2021 så det är många som kommer att gifta sig i år. Som bröllopsfotograf är detta givetvis något jag märker av.

Jag har fortfarande några datum kvar i högsäsongen, men hör av er fort om ni är intresserade för datumen gå fort. ■

2022-01-09Gott Nytt 2022!

"Där faller ännu ett år, sönder till små minnen. Av dagarna som går, ska jag fylla varje timme - speciell och alldeles särskild" (Thinner av Kent)

Jag brukar tänka på den texten av Kent ganska ofta, men speciellt runt nyår. För mig är texten glädjefylld - tiden som går blir till minnen och det är det som bygger våra liv. Förhoppningsvis är det mestadels glada minnen, men även de sorgsna minnena är en del av oss.

Jag är så tacksam för alla fantastiska, viktiga stunder som jag har fått föreviga i minnesverk under 2021. Nu kliver vi med raska steg in i 2022! ■

2021-11-24Sveriges första kvinnliga statsminister

Oavsett vilket parti du röstar på så är det en historisk dag idag när Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister!

Jag har en dotter och vi har alltid sagt att hon kan bli precis vad hon vill. Vilket är helt sant, men också en hel del mer komplicerat än så. Att nu kunna säga till min dotter att vi har fått en kvinnlig statsminister är värt att firas.

Så här firar jag: Köp ett presentkort idag 2021-11-24 så bjuder jag på 15% extra värde. Exempel: köp ett presentkort på 1000 kronor, få ett presentkort på 1150 kronor.

Köp presentkort idag ▹

2021-11-22Julpresenter

Ett vackert julkort att skicka till vänner och familj eller ett fint konstverk att hänga upp på väggen. Eller varför inte en present? Förutom tavlor finns det ju en uppsjö webbsidor där du kan skapa fina fotoprodukter, som en mugg, kalender eller mysig kudde.

Nu är julen verkligen runt hörnet och jag har bara några få tider kvar för julfotografering. Boka din tid redan idag!

Boka julfotografering ▹

2021-11-08Julfoton

Nu är det (snart) jul igen! Nyss var det höstens vackra löv som omgav oss och snart kommer den underbara frosten. För att få fina juliga bilder fotograferar vi på platser som inte påverkas av säsongerna så mycket, såsom i barrskogar, i stenbrott eller på slottsgårdar. Långt från alla löv helt enkelt :)

För att hinna få era bilder och skapa julkort i tid så fotograferar jag sedan ett par veckor julfoton. Det finns fortfarande några tider kvar, men de går fort. Skicka en bokningsförfrågan vettja!

Boka julfotografering ▹

2021-09-22Amningsfoto

Det mest naturliga i världen är att mata en bebis som är hungrig, oavsett om det är amning eller med flaska. Starka band skapas och växer när vi sitter nära och ger trygghet och näring.

Sedan i somras så har jag tagit fram koncept där vi i vackra miljöer och utan stress skapar konstverk av denna fina stund. Är du intresserad av att stanna tiden en liten stund så boka en fotografering. ❤

2021-07-22Sommartider

Tänk så härligt det är med sommar! Och för mig som fotograf är det verkligen högsäsong med mycket fotograferingar. Gravidfotograferingar, bröllop på en massa vackra platser såsom Vidbynäs Gård och Stockholms Stadshus och familjefotograferingar i grönskan.

Och så mitt bland allt detta härliga så åker jag med min familj till stranden och badar, till landet, påtar i trädgården och bara helt njuter av sommaren. Alla årstider har verkligen sin charm, men charmigast av dem alla är ändå sommaren ❤

2021-06-15Vaccinerad fotograf

Idag fick jag min andra dos Covid-vaccin. Jag har alltid varit noggrann vid fotograferingar för att fotograferingarna ska vara säkra. Att vara fullt vaccinerad är dock det allra bästa, för både min och er säkerhet.

Välkommen att boka fotografering med en fullt vaccinerad fotograf! ■

2021-05-23Mommy and Me

Nu närmar sig Morsdag och det vill jag fira med ett nytt koncept - starka Mommy and Me-porträtt! Ni får tillgång till min stora lånegarderob med klänningar, kjolar och accessoarer och vi skapar konst där den starka kärleken mellan mamma och barn betonas.

Vet du inte vad du ska ge till din mamma eller till mamman till dina barn? Jag lovar att en Mommy and Me-fotografering är den bästa Morsdags-presenten!

Köp ett presentkort ▹

Boka fotografering ▹

2021-05-10Våren står i blom!

Våren har varit en berg- och dalbana, i vanlig ordning. Snö, regn och sommarvärme i en fantastisk blandning. Men nu tror jag att vi äntligen kan lita på att vi inte kommer att få någon mer snö i alla fall.

Och nu står världen i blom! Körsbärsträden är strålande vackra och blommor tittar fram överallt. Nu är verkligen en vacker tid för en fotografering! ■

2021-04-21Vackra platser

För mig är det viktigt att fotoplatsen passar dig och din stil, samtidigt som det ska vara en vacker plats. Jag rekar konstant platser i hela Stor-Stockholm både via satellitbilder och genom att besöka dem.

Förra veckan fotograferade jag för första gången på en plats med stenklippor, stenstrand och sandstrand söder om Stockholm. Givetvis hade jag rekat platsen någon vecka innan för att hitta guldkornen på platsen. Det blev helt magiska bilder i solnedgången. ■

2021-04-12Min kalender fylls snabbt för 2022

Oj vilket bröllopsår 2022 kommer att bli! Det är rekordmånga som har valt att gifta sig då, och många som har skjutit upp sina bröllop eller bröllopsfester till just 2022. Mina lediga dagar går åt snabbt och de flesta dagarna 2021 och många dagar 2022 har jag redan bokade.

Ska ni gifta er 2022? Då är det redan hög tid att leta efter en bröllopsfotograf. Men ska ni stressa fram ett beslut? Nej! Absolut inte. Det är fortfarande precis lika viktigt att ni väljer den bröllopsfotograf som passar just er ■

2021-03-09Personlig Moodboard

Jag utvecklar hela tiden mitt koncept och nu har jag sedan ett tag tillbaka börjat skapa personliga moodboards till alla gravidfotograferingar. Endast det bästa är gott nog när denna viktiga tid ska förevigas och mitt mål är alltid att du ska få en fantastisk upplevelse.

För att lära känna dig och dina preferenser skickar jag en länk till dig när du har bokat en gravidfotografering. Där får du fylla i ett formulär med några enkla frågor, och utifrån dina svar tar jag sedan fram förslag på plats och klänningar om du så önskar.

Läs mer om hur jag skapar din personliga moodboard ▹

2021-03-01Gravidfotografering på Tullgarns Slott

Jag älskar att hitta nya vackra fotoplatser så när ett par föreslog Tullgarns Slott, där jag aldrig tidigare varit, för gravidfotografering så sa jag givetvis ja. När jag fotograferar på en ny plats så ser jag alltid till att reka ordentligt innan, och därför var jag uppe med tuppen och utforskade slottsträdgården innan vår fotografering.

Jag hittade bland annat den här platsen där både slottet syntes i bakgrunden och vattnet (isen) framför. Visst passar det här vackra paret verkligen i den kungliga omgivningen?

Både den glittrande tyllklänningen och kronan ingår i min lånegarderob för de som fotograferas hos mig. ■

2021-02-16Ny lyxig klänning

Åh vad glad jag är över den nya klänningen som har äntligen har anlänt till min stora lånegarderob! Det är en Katharina Hakaj Couture med underbart lyxig tyll i bleklila mauve-färg.

Klänningen går att öppna helt och passar lika bra över en klänning som över en snygg spetsbody, eller för en nude-fotografering utan någonting under.

Om du vill ha en annorlunda, lyxig haute couture-klänning som verkligen syns så är denna klänning det självklara valet! ■

2021-01-28Gravidfotografering i snö och kyla

Nu har vintern verkligen kommit med besked! Det vackra lugn som sänker sig över ett snötäckt landskap gör sig fantastiskt bra på bild. Speciellt gravidfotograferingar fungerar extra bra med snö just på grund av lugnet. Och klänningarna poppar snyggt mot allt det vita.

Många har frågor om hur det fungerar just med fotografering i kyla och tunna klänningar. Det korta svaret är: superbra! :)

Läs det långa svaret om hur vi arbetar för att klara kalla fotograferingar här ▹

2021-01-15Byta om utomhus

Vid en fotografering med mig har du möjlighet att låna lyxiga kläder från min stora lånegarderob. Beroende på var fotograferingen tar plats kanske en kan byta om i naturen. Men om det är folk i rörelse så kan det vara skönt att byta om i ett omklädningsrum.

Jag har ett portabelt popup-omklädningsrum som följer med mig på alla fotograferingar.

Läs mer här ▹

2021-01-10Årets färg blir två färger

Varje år presenterar Pantone årets färg. I år blev det för första gången två färger, som ska symbolisera hur vi gått samman för att bekämpa Covid-19.

Den grå färgen står för trygghet och lugn medan den gula färgen ska symbolisera hopp. ■

2021-01-01Gott Nytt År 2021

Vi lämnar nu 2020 bakom oss. Ett år som på många sätt inte blev som vi hade tänkt det, men som ändå fylldes av kärlek och hopp.

Om det är något vi har lärt oss under 2020 så är det att ta vara på de lyckliga stunder när vi är nära de vi älskar och hur viktiga bilder är när vi inte kan vara nära.

Jag vill tacka alla mina underbara kunder som har låtit mig vara med och dela deras finaste stunder under 2020.

Jag ser fram emot att kliva in i 2021 med ny energi och alla minnesverk som vi kommer att skapa! ■